Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил

...
Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил
Коментари Харесай

Гешев: Президентът се катери върху гърба на прокуратурата, за да постигне някои елементарни успехи

 Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил Банов и ще сезира Спецпрокуратурата за осъществени съгласно нея закононарушения. Те касаят документи, издадени от министерството, за строителството на небостъргач, който се издига на към 50 м от културен монумент. Това заяви в ефира на " Здравей, България " основният прокурор Иван Гешев.

" Не съобразяваме дейностите на прокуратурата с изказвания на политици или с политически последици. Не се опасяваме, не се срамим и държим българските жители да знаят истината. Това е методът да се увеличи доверието в правосъдната власт ", каза още Гешев.

Коментарът му пристигна във връзка мнението, изразено от някои жители, че акцията на прокуратурата в Президентството е пристигнала, незабавно откакто Румен Радев е изискал събаряне на защитата на НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Часове след началото на акцията и осъществените арести на " Дондуков " 2, пред постройката се състоя митинг. Държавният глава излезе при стачкуващите и с изказването си прикани за " прогонване на мафията от прокуратурата ".

" Президентът очевидно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички страни е в политиката ", добави Гешев. И разяснява, че съгласно него президентът се " катери върху гърба на прокуратурата, с цел да реализира някои обикновени, дребни политически триумфи преди идните избори ".

Гешев дефинира като " откровени неистини, операции, хибридни офанзиви " изказванията, че прокуратурата може да се провежда и да извърши сходна акция за броени часове. И отбеляза, че едно от разрешенията за претърсванията на " Дондуков " 2 е издадено още в неделя, а останалите – в понеделник или вторник.

Обвинител номер 1 бе безапелационен, че до момента в който той е на този пост, " амнистия няма да има за никого, нито двоен стандарт ". 

" Определям действията на президента като тъжни. Той се причисли към редиците на атакуващите прокуратурата, поведени от Иван Костов ", коментира Гешев.

Той заяви още, че няма желание да се отдръпва. " За какво да депозирам оставка? За това, че си правя работата? За това, че десетки недосегаеми олигарси са в ареста или се срият в други страни? За това, че телефонните измами съвсем стопираха? ", разяснява основният прокурор. И добави: " Единственият недостижим човек в България е президентът, до момента в който Конституционният съд не се произнесе ".

Прокуратурата ще поеме своята персонална отговорност за битката с престъпността. Но и други инситуции би трябвало да си свършат работата. Ще дадем всичко от себе си, тъй като това е в името на нашите деца ", безапелационен бе обвинител номер 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР